Gevulde biologische kip

Ingredi├źnten

  • Hele biologische kip
  • Trosje witte druiven
  • Een halve bol knoflook
  • Fles witte wijn
  • Klontje roomboter om de kip in aan te braden

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maak de knoflookteentjes los van de bol, de schilletjes mogen vast blijven. Was de druiven en maak ze los van de tros. Stop de knoflooktenen en druiven in de kip.

Verwarm een klontje boter in een braadpan en braad de kip aan alle kanten aan en kruid met peper, zout en wat kipkruiden.

Schenk de fles witte wijn erbij, zet de deksel op de pan en zet in de oven. Na een half uur de kip omdraaien en de temperatuur terugdraaien naar 80 graden en nog 1,5 uur laten sudderen. Tussendoor nog een keer draaien.

Serveer de kip met zelfgemaakte friet en een salade.

Eet smakelijk!

img-20161007-wa0007