Spruitjesstampot met zoete aardappel en saucijs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram zoete aardappel
  • 300 gram knolselderij (of extra zoete aardappel)
  • 500 gram spruitjes
  • 50 gram roomboter
  • Peper en zout naar smaak
  • Eetlepel mosterd
  • 4 biologische rundersaucijzen van Angusfokkerij Poelzicht

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruitjes schoon, halveer en kook de laatste 10 minuten mee.

Bak ondertussen de rundersaucijzen in een klontje roomboter, zodat ze op hetzelfde moment als de stamppot klaar zijn.

Giet de aardappelen en de spruitjes af, vang het kookvocht op en stamp door elkaar. Maak de stamppot smeuïg met wat kookvocht en het klontje roomboter en breng op smaak met peper, zout en de mosterd.

Spruitjesstamppot met zoete aardappel en saucijs